Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Psykiatritopmøde 2017 – Valgfrihed – hvem vælger for dig?

oktober 7. 2017 @ 09:00 - 16:30

Dette er et arrangement hvor LAP København og Frederiksberg deltager som medarrangør. Tilmelding er påkrævet se nærmere nederst. Her er en tekst om arrangementet fra det sociale netværk.    

 

Til oktober sker det igen, når PsykiatriNetværket inviterer til Psykiatritopmøde 2017 på Sankt Annæ Gymnasium lørdag den 7. oktober. I år vil der foruden gode debatter, der stiller skarpt på psykiatrien, også være nye workshops, hvor deltagerne får mere mulighed for at være aktive. Eksempelvis vil man lave workshops, hvor borgere med psykiske lidelser skal kunne skræddersy lige præcis den behandling, som de kunne ønske sig.

Det sker med udgangspunkt i metoden Choice and Control, der har vundet indpas i blandt andet England, Canada og Australien. Fokus er på at give borgerne en større medbestemmelse og gøre dem til en aktiv part på deres egne veje til recovery – altså at komme sig oven på en psykisk sygdom.

”Vi er meget interesserede i at se på, hvordan vi kan få inddraget psykisk sårbare i stigende grad, og der er Choice and Control et paradigmeskifte, der fuldt ud implementerer recovery. Endda i sådan en grad at man faktisk giver borgerne ansvaret for deres egen behandling”, siger Pia Bindesbøll, der er projektleder for Psykiatritopmødet.

På topmødet vil der både være indlæg fra ind- og udland, der i mere eller mindre grad sætter borgeren i centrum og giver dem medbestemmelse i forhold til den situation, som de står i. Målet med den øgede  medbestemmelse er at give borgerne mulighed for at få den behandling, som de har brug for – og på den måde vil deres forløb forhåbentlig blive kortere.

”Det rejser immervæk nogle udfordringer, når man skifter fokus i sådan en grad. For eksempel hvordan kan man sikre, at borgerne får de rigtige indsatser, og hvordan sikrer man, at indsatserne bliver tilgængelige for borgerne – men det giver også masser af muligheder og gevinster for den enkelte, der simpelthen selv kan definere sit behandlingsforløb og dermed tage f.eks. forværring af sygdom i opløbet”, siger Pia Bindesbøll.

Der åbnes for tilmeldingerne til topmødet i uge 28 – og du kan løbende læse mere på Det Sociale Netværks hjemmeside: www.detsocialenetvaerk.dk.

http://www.psykisksaarbar.dk/nyheder/psykiatritopmoede-2017-psykisk-saarbare-skal-tages-med-paa-raad

NB: Der er krav om tilmelding på ovennævnte link og LAP refunderer transport ved billigste transportmiddel foreningens medlemmer. Check rejseplanen.dk her kan du se prisen for rejsen.

Detaljer

Dato:
oktober 7. 2017
Tidspunkt:
09:00 - 16:30
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:

Sted

Sankt Annæ Gymnasium
Sjælør Boulevard 135
Valby, 2500 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist