Region H psykiatri fritages fra besparelser frem til 2022

282

I budgettet for Region H psykiatri, – er der gode nyheder :). Her vil man ikke spare yderligere på psykiatrien, men istedet vil man med en treårsplan tilføje midler med fokus på udredning af unge, altså diagnosering med henblik på behandling. I beslutningen er der også plads til den rummelig psykiatri, det er dog uvist med de åbne senge!

Der også et fokus på mindre brug af tvang, hvilket i den grad er vand på LAPs mølle.

Tidligere er der blevet sparet ind til benet, men fra 2019 og frem til 2022 ser det noget lyserer ud.

Man kan således se hjørnestensindhold fra LAPs politiske fokus blive pænt taget imod af region’s ledelsen og politikerne økonomisk set.

Vi kan være stolte af det psykiatriske fællesråd – regionalt!

Men også den kulturændring der generelt hersker i tiden. Man ser  samtidigt en regering der varsler tilføjelse af midler til den mest overset del af vores sundhedssystem – her midnre end et år til valget. Gerne igennem finansloven og ikke de sociale midler SATS.

Alle de landspolitiske sundsordfører er nede med det poitiske i at man skal være mere opmærksom på stress og depression. Psykiatrien i øvrigt aflastes formodentligt af dette løft og her er “tungere problematiker” og misbrug jo et emne udgør en tung post i budgettet.

Det budget vi har modtaget fra sundhedsordfører Sussanne Due Kristensen er der samlet en post på 63 mio. kr i aftalen på psykiatri området.

Tak for denne gode nyhed.

Kilde:

https://www.regionh.dk/presse-og-nyt/pressemeddelelser-og-nyheder/Sider/Politikere-i-Region-Hovedstaden-B%C3%B8rn-med-psykisk-sygdom-skal-hj%C3%A6lpes-tidligere-og-hurtigere.aspx?fbclid=IwAR3Jsvt9YaravQaM8SMpQNRX7nb6TX7GiJdf7wHVONErgWNF7ZS0UplyqAs