Hvad er LAP Ungdom?

  • LAP Ungdom er et lokalt netværk, for unge psykisk sårbare (18-35), som DU kan være med til at påvirke.
  • Netværket er 100% brugerstyret og drevet af unge, der har personlig erfaring som brugere af psykiatrien.
  • Ønsker du at tage del i et fællesskab og skabe kontakt med andre unge psykiatribrugere, så kunne LAP Ungdom være noget for dig.
  • Vi arbejder på at bryde isolationen, skabe trygge og rummelige rammer og desuden få en god stemning op at køre.
  • Det er gratis at deltage i LAP Ungdom projekter.
  • Det er ikke et krav, at man er meldt ind i LAP for at deltage i LAP Ungdoms arrangementer, men selvfølgelig ser vi gerne at man gør det på længere sigt.
  • Meld dig ind i den private facebook gruppe ”LAP Ungdom – København” hvis du vil høre mere og holdes opdateret på vores arrangementer.

Hvad tilbyder LAP Ungdom?

Ungegruppen mødes – efter aftale til eftermiddagshygge og fællesspisning. Her er der mulighed for at fordybe sig i diverse kreative projekter, spille brætspil eller bare hænge ud og snakke om hvad man har lavet i løbet af ugen.

Nogle gange er der behov for at tale om nogle lidt tungere emner og det er også okay.

Udover de faste søndagsaktiviteter afholder LAP Ungdom en række andre arrangementer i løbet af året som fx filmaftener, paintballturnering, udflugter samt deltagelse i LAPs medlemsaktiviteter

Alle vores arrangementer og ture bliver slået op på gruppen på facebook.

Hvilke værdigrundlag har LAP Ungdom?

Vi ved at man som ung diagnosticeret, kan opleve stor stigmatisering ved at stå uden for uddannelse og/eller arbejdsliv.

Det kan blive forværret, hvis man står uden for almindeligt ungdomsliv og kan hurtigt udvikle sig til ukonstruktiv isolation.

Det vil vi gerne forhindre, for selvom man sidder i den situation, har man masser af ressourcer at bruge af.

Vi går op i, at man ikke er sin sygdom. Du er en person for sig og du skal have den selvaccept og det selvværd, du fortjener. Det vil vi gerne hjælpe dig med, at du får.

Hvad er målet med LAP Ungdom?

Først og fremmest arbejder vi for, at folk i fællesskab med andre unge kan komme et skridt tættere på det liv, de ønsker.

Derudover håber vi på, LAP Ungdom kan blive en måde at bryde isolationen på og evt. senere hen det tabu, der lige nu lægger over psykisk sygdom.

Vi håber på med tiden at blive mere synlige i det offentlige rum og komme ud og ikke kun gøre en forskel for vores brugere men også for psykiatri brugere generelt.

På længere sigt håber vi også på, at få startet flere ungdomsforeninger op rundt om i landet, så der ikke kun findes et LAP Ungdom i København – men også i Odense, Aarhus osv.

Kontakt:

Lau Jeppesen

lau@lap.dk